Wat is wat op ‘Verliefdopreizen.nl’

Vrij als een vogel, zomaar wat globetrottend. Hoe lekker is dat. Geen sneller, groter, duurder, beter, strakker, gelikter, comfortabeler. Wel op het ritme van de reisklok, die je thuis hebt laten liggen, easy going je eigen wegen gaan. Hier of daar stilstaan, soms linksaf waar anderen rechtsaf gaan, en vervolgens vol overgave midden in de massale gekte van een veel te volle stad duiken. Of blijven hangen op een verlaten strand, stil worden van een onverwacht uitzicht, met geknepen billen in een matatu waar je net niet uitvalt.

Je over geven aan de plek waar je bent. Pijn in je buik van het lachen hier, onopvallend genieten in een hoekje daar. Geuren, kleuren, plaatsen, manieren, anders dan die je eigen zijn op je af laten komen. Soms om kortstondig gillend gek te worden, vaker om ten volle te ervaren dat je leeft met een hoofdletter L.

Niet om de wereld te verbeteren, wel om er deel van uit te maken. Als gast, zonder pretenties, die weet te genieten of soms ook te gruwelen, met volle teugen.

We proberen onze rubrieken daarover te laten gaan. Te weten:

Gratis reisprogramma’s

Hier geven we je een handleiding om een route te reizen. De route is origineel, of iets in die richting :-) . Of kent een originele invalshoek. In ieder geval gaan we op zoek naar een echt ‘reisgevoel’.

Reisjuweeltjes

Daar waar de routes c.q. gratis reisprogramma’s je ergens doorheen leiden, zijn de reisjuweeltjes een enkele bijzondere plek of activiteit. Soms valt iets eigenlijk tussen juweeltje en route in, dan vind je die in beide rubrieken terug.

Reisblogs

Plek om interessante reizigers of reisverhalen te volgen. Nog in de stijgers.

Reisfotografie voor dummies

Enkele beroepsreizigers van Verliefdopreizen.nl zien nog wel eens het een en ander niet geheel handig gaan op het gebied van reisfotografie. Meest voorkomende (on)handigheden komen aan bod.

Gratis reismagazines

Alle concurrenten ;-) .

Dichtbij reizen

Reisjuweeltjes en gratis reisprogramma’s om de hoek. Omdat we liefst vaker dan alleen in vakanties op reizigerspad gaan.

Reispro worden

Voor mensen die ten dele of geheel schepen willen verbranden en reizend hun geld willen verdienen. Geen reisadvieswerk vanuit een kantoor, maar buiten, op pad, met een licht dan wel pittig avontuurlijk karakter. Dat eerste, al dan niet boeiend kantoorwerk, is ook prima! Maar dat is niet de insteek van deze rubriek.

Verliefd op reismuziek

Geluiden, geuren, smaak… Reiszintuigen bestaan uit veel meer dan teksten lezen en foto’s bekijken alleen. Muziek brengt je op mooie, ontroerende of helse plaatsen. En reismuziek misschien nog wel meer. Daarom deze reis-vibes-rubriek op basis van geluid.

Reizen in de pan

Met je oren, in verliefd op reismuziek, kan je op reis, maar met je smaakpapillen ook.

Horror stories

Grootste horror momenteel is dat de horror redacteur heel zoet getrouwd is en blaakt door afwezigheid. Dus volgen we nu de lieflijke plukjemomenten worldtour.

Het weer

Weeronline wereldwijd en buienradar. Dan weet je of je tickets moet kopen ;-) .

Verliefd op hostels

Soms is er zo’n hostel die je met je reizigersbloed wel van de daken wil schreeuwen omdat het echt heel tof daar is.

Verliefd op reisboeken

Gaat over punniken ;-) .

Webjuweeltjes

Soms kan je het als online reis magazine niet winnen (of vaak ;-) want er is veel moois). Dus verwijzen wij je graag door naar wie en wat ons zwervershart blij maakt op het web.

Alle artikelen

Alle artikelen, de link staat onderaan in de rechterkolom.

Zoeken op onderwerp

Boven- en onderaan Blz. 1 en bovenaan alle overige bladzijden kan je ieder willekeurig onderwerp intoetsen. Bijvoorbeeld als je op land wil zoeken, is dit een handige zoekfunctie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>