Reisfotografie simpele tips

Fotografeer niet met tegenlicht, fotografeer voor dag en dauw, gebruik de macrostand, denk aan je lichttemperatuur, poets je tanden, kam je haren. Pffffffft! Hoe ver moet je gaan voor een strakke reisfoto…

Lekkere reisfoto’s, met een minimaal toestel en ook nog eens met lelijk licht midden op de dag, zijn met wat boerenslimmigheid beter mogelijk dan veel mensen verwachten.

Met wat lef, vooral ook maling aan de fotografiepolitie, enkele handige trucs en zonder dat je getraind hoeft te zijn door National Geographic, is er hoop  Drie nachten op een bijzonder alleen dan tot leven komend torretje liggen wachten terwijl je een zaklantaarn in je mond en de macrolens in de aanslag hebt, is héél leuk. Voor een ander :-) .

Bijna alle foto’s in ‘reisfotografie simpele tips’ zijn tijdens groepsreizen door reisleiders gemaakt. Met weinig tijd, op ongelegen momenten, de omstandigheden bijna nooit ideaal.

En toch… Gaan we in deze rubriek genoeglijk aan de bak. We prutsen wat af met die camera en zo bouwen we gaandeweg aan een overzicht met praktische reisfotografietechnieken.

Have fun en veel reisfotografieplezier!

Bromo, Java

Les 0: Foto op Java, Mount Bromo bij zonsopkomst. De tip / techniek; stap heel even de massa uit. Open deur misschien, maar wel één die altijd werkt. Ok, niet als iedereen nu de massa uitrent, duh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>