MTB en meer… in de bush van België

Tips van MTB- en reisprofessional Ilse Janneman

Ken je dat; je hebt zin in om een weekend je hoofd leeg te maken, bijvoorbeeld door te gaan … mountainbiken. Maar stiekem vind je een gezellige stad met veel restaurantjes, leuke winkels, het betere bier en bijzondere gebouwen ook niet verkeerd. “Amai, zijt gij zot, maar dat valt toch niet te combineren?” Zeker en vast wel! Ons planneke:

Crossen door de bossen van Leuven én bijkomen in de leukste onontdekte stad van België.

MTB in bossen bij Leuven

Mountainbiken

Ten zuiden van Leuven liggen Het Meerdaalwoud en het Heverleebos. Dit aaneengesloten bos is het grootste gemengde loofbos van Vlaanderen (1900 ha). Het is tevens één van de weinige plekken die sinds de laatste ijstijd altijd bebost zijn geweest. De bodem van het Heverleebos is zandig. Naast mooie dreven vind je hier prachtige holle wegen waar je in kan klimmen of afdalen. In het Meerdaalwoud liggen spannende single tracks, maar ook lekkere natte wegen en technische afdalingen.

Kortom; zeer geschikt voor beginners. Maar ! ook ervaren mountainbikers komen hier aan hun trekken. Er zijn drie bewegwijzerde mountainbike routes. Daarnaast kan je ook op vrijwel alle paden mountainbiken. En er zijn veel leuke single tracks om te ontdekken. Neem als je die hebt je gps mee.

Route informatie

Wil je zelf je eigen reisprogramma maken, dan vind je hier de mooiste mountainbikes route bij Leuven (en heel Vlaanderen) I en mountainbike routes bij Leuven II.

Stafkaarten zijn vooraf via de website van de Vlaamse overheid te bestellen voor een klein bedrag. Een plattegrond van Leuven en omgeving vind je onderaan deze pagina.

Alle routes worden goed aangegeven met markering op bordjes met internationaal mountainbiketeken.

  • Rode lus: 18 km
  • Groene lus: 20 km
  • Blauwe lus: 17 km

De lussen zijn met elkaar verbonden. Naar gelang je niveau en behoefte om je te vermaken op de pedalen kan je meer of minder lussen doen. Van beginner tot gevorderde mountainbikers kunnen hun hart ophalen en hun longen volzuigen met de frisse boslucht.

Wil je nog verder op pad met je mountainbike door Vlaanderen, kijk dan op Bloso.be.

Wil je Gps tracks laden in je computer, kijk dan op Garmin Basecamp.

Huren

Bike & adventure mtb verhuur heeft goede materialen. Ze zijn gevestigd aan de Oude Waverse Baan 15, 3040 Sint-Agatha Rode. Telefoon; 016-470908 of 0474-351617. Email; mtbverhuur@hotmail.com

Eten en drinken onderweg

Geen zin om een lunchpakket mee te nemen? Of is het ook best een goed plan om tussendoor eens af te stappen, te relaxen en iets te drinken? In het bos liggen een paar vijvers genaamd ‘Zoet Water’ in Oud Heverlee. Hier vind je leuke restaurantjes met terras of met open haard voor mindere dagen! Tip: Brasserie st-jean.

Meer over ‘Zoet Water’.

Leuven

Na inspanning, is het tijd voor ontspanning. Leuven, de oudste universiteitsstad van België, heeft alle ingrediënten om je te vermaken. Veel gezellige restaurantjes, de “langste toog” van Europa (ja, ja!), bijzondere musea waaronder het beroemde kunstmuseum M en een prachtig Begijnhof waar je je nog in de Middeleeuwen waant. Sla de oudste kruidtuin van België niet over!

Insider tips Leuven

Mountainbike techniek leren of verbeteren?

In de bossen van Leuven geeft Ilse Janneman speciale mountainbike clinics van één of twee dagen. Wil je de folder of meer informatie of een maatwerkclinic met een eigen groep vriend(inn)en? Mail naar ilsejanneman@yahoo.com

Er zijn ook weekendclinics speciaal voor dames. Hier leer je binnen no-time je vriend of man er op techniek uit fietsen ;-) . Die is deze ene keer namelijk niet welkom. Maar ook zonder al dan niet gezonde wedijver met een competitieve man of vriend ben je van harte welkom om heerlijk los te gaan op de fiets!!! Meer informatie kan je vinden op SNP cursussen.

Ilse werd geïnterviewd voor SNP.NL magazine

Ook kan je een wandelreis meemaken met Ilse…

MTB Ilse in bossen bij Leuven

 

Plattegrond Leuven en omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>